andiduhanxhiu2

5 pyetjet e mia

Ky sherbim synon ti jape pergjigje,pyetjeve me te shpeshta qe mund te keni ne lidhje me rregjimin ushqimor. KUJDES! Pergjigjet do te jete te shkurtra dhe nuk do te  permbajne menu te plota dietologjike.Me poshte po ju paraqesim 1 shembull sesi do te jene pyetjet dhe pergjigjet: -Sa vakte duhet te konsumoj gjate dites? -Gjate dites …

5 pyetjet e mia Read More »

Një krem shumë i shëndetshëm per te vegjelit tuaj

Një krem shumë i shëndetshëm per te vegjelit tuaj që përmban tershere dhe fruta, mund të zëvendësojë mjaft mirë kremrat e gatshëm , si kremi i orizit etj, që gjenden në treg.Perberesit:– 3 lgj tershere të bluar imët në mikser,– 1 mollë mesatare të ëmbël të prere në kuba të vegjël,– 1 grusht boronica te …

Një krem shumë i shëndetshëm per te vegjelit tuaj Read More »

A e dini që…

A e dini që gjatë shtatzanisë më të shumtat e femrave depozitojnë afërsisht 2-4 kile dhjam, i cili më tej do përdoret që të ofrojë një pjesë të energjisë shtesë që ju nevojitet gjatë laktacionit. Është përllogaritur që përqindja e yndyrës që depozitohet jep 200-300 kalori në ditë gjatë një periudhe laktacioni 3 mujor .Por …

A e dini që… Read More »

A e dini që…

A e dini që gjatë shtatzanisë më të shumtat e femrave depozitojnë afërsisht 2-4 kile dhjam, i cili më tej do përdoret që të ofrojë një pjesë të energjisë shtesë që ju nevojitet gjatë laktacionit. Është përllogaritur që përqindja e yndyrës që depozitohet jep 200-300 kalori në ditë gjatë një periudhe laktacioni 3 mujor .Por …

A e dini që… Read More »

Perse kembengul qe gjate periudhes se gjidhenies…

Perse kembengul qe gjate periudhes se gjidhenies, duhet te rezervoni qumesht gjiri ne ngrirje, per nje moment te dyte?!🍼🍼Po ju permend disa arsye:– Normalisht qe qumeshti i gjirit, gjate ngrirjes, humbet antitrupat, por kjo nuk do te thote qe kemi humbje ne elemente te tjere si proteinat, karbohidratet apo yndyrnat.– Vjen nje moment qe femija …

Perse kembengul qe gjate periudhes se gjidhenies… Read More »

Perse kembengul qe gjate periudhes se gjidhenies…

Perse kembengul qe gjate periudhes se gjidhenies, duhet te rezervoni qumesht gjiri ne ngrirje, per nje moment te dyte?!🍼🍼Po ju permend disa arsye:– Normalisht qe qumeshti i gjirit, gjate ngrirjes, humbet antitrupat, por kjo nuk do te thote qe kemi humbje ne elemente te tjere si proteinat, karbohidratet apo yndyrnat.– Vjen nje moment qe femija …

Perse kembengul qe gjate periudhes se gjidhenies… Read More »

𝗥𝗿𝗶𝘁𝗷𝗮 𝗲 𝗳ë𝗺𝗶𝗷ë𝘃𝗲 𝘁ë 𝘀𝗵ë𝗻𝗱𝗲𝘁𝘀𝗵ë𝗺: 𝗸ë𝘀𝗵𝗶𝗹𝗹𝗮 𝘂𝘀𝗵𝗾𝗶𝗺𝗼𝗿𝗲 𝗽ë𝗿 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗱ë𝗿𝗶𝘁 𝗲 𝗳ë𝗺𝗶𝗷ë𝘃𝗲 𝗻𝗴𝗮 𝟯 𝗱𝗲𝗿𝗶 𝗻ë 𝟱 𝘃𝗷𝗲ç

𝗥𝗿𝗶𝘁𝗷𝗮 𝗲 𝗳ë𝗺𝗶𝗷ë𝘃𝗲 𝘁ë 𝘀𝗵ë𝗻𝗱𝗲𝘁𝘀𝗵ë𝗺: 𝗸ë𝘀𝗵𝗶𝗹𝗹𝗮 𝘂𝘀𝗵𝗾𝗶𝗺𝗼𝗿𝗲 𝗽ë𝗿 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗱ë𝗿𝗶𝘁 𝗲 𝗳ë𝗺𝗶𝗷ë𝘃𝗲 𝗻𝗴𝗮 𝟯 𝗱𝗲𝗿𝗶 𝗻ë 𝟱 𝘃𝗷𝗲çMe poshte po ju japim nje liste me keshilla se si te kujdeseni per ushqyerjen e shendetshme te me te vegjelve te shtepise, femijeve nga 3-5 vjec.1. Perdorni teorine ‘Ndarja e pergjegjesive ne tavoline’Ndarja e pergjegjesive ne tavoline, ben …

𝗥𝗿𝗶𝘁𝗷𝗮 𝗲 𝗳ë𝗺𝗶𝗷ë𝘃𝗲 𝘁ë 𝘀𝗵ë𝗻𝗱𝗲𝘁𝘀𝗵ë𝗺: 𝗸ë𝘀𝗵𝗶𝗹𝗹𝗮 𝘂𝘀𝗵𝗾𝗶𝗺𝗼𝗿𝗲 𝗽ë𝗿 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗱ë𝗿𝗶𝘁 𝗲 𝗳ë𝗺𝗶𝗷ë𝘃𝗲 𝗻𝗴𝗮 𝟯 𝗱𝗲𝗿𝗶 𝗻ë 𝟱 𝘃𝗷𝗲ç Read More »

LENG FRUTASH VS FRUTA

LENG FRUTASH VS FRUTA – Ke duhet të zgjidhni dhe pse?👉 Është e sigurt që një gotë lëng i freskët frutash, përmban pothuajse gjithë sasinë e frutave që duhet të konsumojmë gjatë ditës.Por, gjithashtu kijeni parasysh se përmbajnë më pak fibra dhe vitamina. (Nëse kalon shumë kohë pasi është përgatitur).Përkundrazi frutat e freskëta të cilat …

LENG FRUTASH VS FRUTA Read More »

Shopping Cart