Qumeshti i gjirit…


Duke marre parasysh nenat e reja dhe vajzat ne pritje te embel, me poshte keni disa udhezime qe do ju ndihmojne per te grumbulluar dhe ruajtur qumshtin e gjirit (per nje kohe te gjate ose te shkurter).đŸŒđŸŒ
– GjithmonĂ« duhet tĂ« lani duart me ujĂ« dhe sapun.
Lani të gjitha pjesët e pompës së gjirit siç udhëzohet nga prodhuesi. Përdorni ujë të nxehtë me detergjent (enkas per bebe ),per enet, për shishet dhe pajisjet.
Sterilizoni çdo pjesë që ka rënë në kontakt me qumështin tuaj, në sterilizues ose përdorni metodën e zierjes (20 minuta nga koha kur uji fillon të vlojë).
– Pompimi
Pompimi zgjat 10-15 minuta nga secili gji, ndërsa në rast të dyfishtë, gjithsej 10-15 minuta. Gjatë pompimit, përpiquni të jeni të relaksuar, në një ambient të qetë, duke krijuar mendime të bukura për foshnjën tuaj.
Thithka juaj është në qendër të gypit të gjirit. Hinka duhet të prekë mirë gjoksin (as shumë e madhe dhe as shumë e vogël).
– Shkrirja e qumĂ«shtit
Për të shkrirë qumështin, vendoseni shishen në frigorifer brenda natës përpara përdorimit (kjo mund të zgjasë deri në 12 orë).
Mos e lini në temperaturë dhome pasi ekziston rreziku i rritjes së baktereve.
Gjithmonë zgjidhni enën me datën më të vjetër të pompimit.
Qumështi i shkrirë nuk mund të vendoset përsëri në frigorifer ne ngrirje , por mund të ruhet për 24 orë ne ftohje . Qumështi i lënë në shishe pas çdo vakti duhet të hidhet.
– PĂ«r tĂ« ngrohur qumĂ«shtin
Zhytni shishen e qumështit në një enë me ujë të nxehtë ose në ngrohësin e veçantë (jo në mikrovalë ose në sobë), duke pasur kujdes që të mos futet uji në të.
Pasi të nxehet, tundeni shishen, me lëvizje të butë rrethore. Kur qumështi lihet në frigorifer , ai ndahet, si rezultat i së cilës ju mund të shihni elementët e tij yndyrorë që ngrihen në sipërfaqe.
Mos shtoni qumësht të freskët në qumesht të ftohtë. Eshte më mirë të vendosni qumështin e freskët fillimisht në frigorifer të ftohet dhe pastaj ta shtoni në shishe.
Testoni temperaturën brenda kyçit ted ores duke pikuar disa pika dhe nese ka temperaturen e duhur, qumështi është i përshtatshëm për të ushqyer te voglin tuaj.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart