Shpesh herë hasemi me konfuzione gjatë ditës se kur duhet të konsumojmë ushqim

Shpesh herë hasemi me konfuzione gjatë ditës se kur duhet të konsumojmë ushqim, veçanërisht vaktet kryesore. Një nga tiparet kryesore të kequshqyerjes, është padyshim dhe çrregullimi i orareve, e cila vjen si pasojë e një sërë faktorësh.
Me siper keni një panoramë të qartë të intervaleve kohore se kur mund të konsumoni 3 vaktet kryesore.
Mos harroni që konsumimi i shëndetshëm përfshin dhe 2 mesvaktet, të cilët vendosen mes mengjesit – drekës dhe drekës – darkës. Diferenca mes vakteve kryesore dhe mesvakteve është 3 orë. Natyrisht që mesvaktet rekomandohet të jenë më të lehtë ne kalori se vaktet kryesore.
Dhe një pjesë e rëndësishme e konsumimit të shëndetshëm, padyshim është edhe sasia e ujit gjatë ditës, siç e kemi thënë edhe më herët, 2l-2.5l rekomandohet të konsumohen gjatë ditës.
Nëse keni sugjerime për natyrën e postimeve tona, ose pyetje, mund ti shkruani në koment dhe ne krijojmë për ju, mundësinë e informimit të saktë!
Faleminderit që na ndiqni!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart