KONCEPTI I GABUAR I KONSUMIMIT TE FRUTAVE

KONCEPTI I GABUAR I KONSUMIMIT TE FRUTAVE
Shpesh here, tek pacientet e mi, dhe jo vetem, degjoj fjaline: ‘ Nuk e kuptoj pse kam shtuar peshe sepse une nuk konsumoj buke por vetem fruta gjate dites”. Keshtu shume prej jush mendojne se frutat nuk ndikojne ne shtimin e peshes suaj. Pikerisht ky eshte koncepti i gabuar qe ju keni per frutat sepse 1 frut permban 15gr karbohidrate (forme sheqeri), qe eshte e barabarte me 1 fete buke 30 gr. (1 frut = 1 fete buke 30 gr).
Konsumimi i frutave, qe ju te plotesoni nevojat ditore mbi vlerat ushqyese , eshte 2-3 fruta gjate dites.
Sot po japim , nepermjet fotos , ekuivalencen mes frutave dhe zgjedhja mbetet ne deshiren tuaj.
Nese e keni te veshtire per ta kujtuar, mund ta shkarkoni foton ne celular dhe ti hidhni nje sy, keshtu qe beheni paksa ‘dietologe’ te vetes suaj.
Ju sa fruta konsumoni gjate dites?
Mos harroni te beni tag miqte tuaj ,qe nuk ndalen se konsumuari!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart