GJITHCKA KONSUMUES APO VEGJETARIANE/VEGANE ?

GJITHCKA KONSUMUES APO VEGJETARIANE/VEGANE ?
\”PROTEINAT PO FLASIN VETE!\”
Nje nga pyetjet me te shpeshta qe ju behet personave vegjetariane dhe vegane eshte nese konsumojne sasi te konsiderueshme proteine.
Perfundimisht mund t’ju pergjigjemi kesaj pyetjeje te rendesishme.
Si rezultat I nje studimi te detajuar , qe krahesoi profilin ushqimor tek perafersisht 70.000 persona perfshire vegjetarane/ vegane dhe persona qe konsumojne gjithcka , te ndare ne grupet e meposhtme:
– 30.000 konsumues te cdo ushqimi
– 20.000 vegjetariane
– 5000 vegane
– 5000 flexitarians (vegjeteriane qe konsumojne prodhime bimore dhe shtazore)
– 5000 pescetarians ( persona qe nuk konsumojne mish por peshk)
Konkluzionet e arritura nga studimi I mesiperm ishin sic mund ta keni menduar te gjithe:
1. Personat qe jane gjithcka ngrenes, konsumojne me teper sasi proteinash, nga ajo qe I duhej organizmit.
2. E njejta gje ndodh edhe me vegjetarianet dhe veganet qe konsumojne 70% me teper proteine nga ajo qe ju nevojitet.
Keshtu qe nje mit I njohur , I cili ka te beje me mungesen e proteines tek veganet dhe vegjetarianet, ngelet ne kuadrin e nje miti, ku ne menyre shkencore eshte provuar e kunderta.
Gjithashtu , nga studimi rezultoi se:
– vetem 3% e personave, kishin probleme me konsumimin ne sasi te pakte te proteinave, por kjo nuk ka lidhje me grupin e veganeve , vegjetarianeve ose me grupin e njerzve gjithcka ngrenes. Ky rezultat erdhi si pasoje e ndjekjes se nje regjimi ushqimor shume hipokalorik dhe ne kete menyre nuk plotesoheshin vlera ne perberes te ndryshem ushqyes.
Thjesht nga eksperienca jone, ne bote jane miliona vegane dhe vegjetariane dhe askush nuk ka pasur problem shendetesore qe te lidhet me mungesen e proteines, perkundrazi, ka shume sportiste dhe bodybuilders qe jane vegane dhe pervecse jane te shendetshem, kane nje performance fizike te larte.
Keshtu qe nese ju jeni vegane ose vegjetariane dhe dikush ju pyet nese ju konsumoni sasi te mjaftueshme proteine, ju mund te pergjigjeni se jo vetem qe konsumoni sasi te mjaftueshme proteine por edhe me teper sec duhet.
BEHUNI ATA QE DESHIRONI TE BEHENI!
Shqiperoi DIET PLAN
URL; https://www.care2.com/greenliving/do-vegetarians-get

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart