Cfare eshte metabolizmi?!

Cfare eshte metabolizmi:
Metabolizmi është një kombinim i proceseve biokimike që trupi juaj përdor për të kthyer ushqimin në energji. Këto procese metabolike përfshijnë frymëmarrjen, ushqimin dhe tretjen e ushqimit, shpërndarjen e lëndëve ushqyese në qelizat tuaja nëpërmjet gjakut, përdorimin e energjisë nga muskujt, nervat dhe qelizat, dhe përfundimisht eliminimin e produkteve të mbetura nga trupi juaj.
Ne shpesh përdorim fjalën \”metabolizëm\” për të përshkruar shkallën në të cilën organet tona djegin kalori. Kjo është shkalla në të cilën trupi juaj konverton ushqimin në energji (kalori) dhe pastaj përdor energjinë për të kryer funksione ditore të domosdoshme .
Pse themi qe metabolizmi eshte I ulet ose I ngadalte dhe cfare ndikon?
Shkalla metabolike e të gjithëve është e ndryshme. Ju mund të pyesni veten pse njerëzit e tjerë duket se kanë një metabolizëm të shpejtë dhe ju keni një metabolizëm të ngadaltë. Ka shumë faktorë të ndryshëm që ndikojnë në metabolizmin si ( mosha ,gjinia,
hormonet,masa muskolare,dieta hipokalorike,aktiviteti fizik etj)
Disa menyra te lehta se sesi mund të rrisni metabolizmin i gjeni tek fotoja !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart