Me cfarë mundemi të zëvendësojmë bukën?

Sot do ju prezantojmë një udhëzues të dobishëm që të mund të \’\’luani\’\’ me ushqimet me bazë drithërat, në varësi të deshires tuaj per te konsumuar!
.
.
Grupi ushqimor i drithërave është shumë i rendësishëm pasi është një burim kryesor i energjisë ( kaloritë) të dietës tonë.

👉🏼 1 fetë bukë (30gr) ose sugjerimet e mësipërme jane te barabarta me:
📍15 gr karbohidrate,
📍3 gr proteina,
📍0-1 gr yndyrna,
📍80 kalori( përafërsisht).
.
Kryesisht ju sugjerojmë drithëra integrale për shkak se janë të pasura në vitamina dhe fibra. Ju ndihmojnë në tretjen dhe funksionimin më të mirë të zorrës .
(Buka e bardhë me bukën integralen nuk kanë asnjë ndryshim në sasinë e kalorive)

! KUJDES! ⚠️⚠️
Duhet të jeni shumë të kujdesëshëm me porcionet që konsumoni, pasi nëse konsumoni rreth 2 flxh makarona ose oriz ju jeni duke konsumuar 6 feta bukë integrale-30 gram (secila) dhe anasjelltas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart