Fiqte dhe benefitet e tij

Fiqte dhe benefitet e tij Duke marre parasysh se sa shume na keni shkruar mbi fiqte, kalorite dhe benefitet e tij, me poshte keni nje informacion shume interesant mbi ta. – Fiqtë janë një burim i mirë i kaliumit, një metal që ndihmon në kontrollin e presionit të gjakut. Meqenëse shumë njerëz jo vetëm që nuk hanë mjaft fruta dhe perime, por konsumojnë sasi të mëdha të natriumit, siç është kripa, e cila shpesh u shtohet ushqimeve të përpunuara, ato mund të kenë nivele të ulëta kaliumi. Konsumimi i ulët i ushqimeve të pasura me kalium, veçanërisht kur kombinohet me konsum të lartë të natriumit, mund të çojë në hipertension. – Fiqtë janë një burim shumë i mirë i fibrave dietike. Fibra ushqimore ka një efekt pozitiv në menaxhimin e peshës. Ushqimet e pasura me fibra rritin ndjenjën e ngopjes për shkak të vëllimit të tyre, ndërsa në të njëjtën kohë për shkak të densitetit të tyre të ulët kalorik çojnë në një ulje të marrjes së energjisë. Përveç kësaj, fibra promovon lëvizshmërinë e zorrëve, duke ndihmuar kështu në parandalimin dhe trajtimin e kapsllekut. – Fiqtë janë të pasur me kalcium, i cili është i nevojshëm për të ruajtur kockat e shëndetshme. Kalciumi në kombinim me kaliumin ndihmon në dendësinë e mirë të kockave, ndërsa mbron kundër osteopenisë, osteoporozës dhe artritit.
MOS HARROJME:
1 FIK = 30 KALORI atehere 2 FIQ = 1 FRUT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart