BENEFITET E KUMBULLAVE

BENEFITET E KUMBULLAVE
– Ka mbi 2,000 lloje kumbullash që piqen në faza të ndryshme gjatë verës dhe vjeshtës, megjithëse vetëm disa prej tyre janë në treg.
– Kane veti antioksidante qe veprojne kunder radikaleve te lira, plakjes dhe semundjeve te ndryshme.
– Kane kalori te ulet.
– Kumbullat e fresketa, jane burim I moderuar I Vitamines A dhe Beta Caroten.
– Kumbullat janë një burim i mirë i vitaminës K , e cila luan një rol të rëndësishëm në koagulimin e gjakut.
– Ndihmojë në rritjen e perthithjes se hekurit nga trupi, për shkak të përmbajtjes së vitaminës C .
– Përveç rritjes së përthithjes së hekurit, vitamina C është thelbësore për shëndetin e trupit, duke neutralizuar radikalet e lira dhe forcimin e sistemit imunitar.
– Fibra e tretshme që përmban kumbulla, ndihmon në normalizimin e niveleve të sheqerit në gjak ,duke ngadalësuar ritmin me të cilin ushqimi lë stomakun dhe vonon perthithjen e glukozës pas një vakti.
– Fibra e tretshme gjithashtu rrit ndjeshmërinë ndaj insulinës dhe për këtë arsye mund të luajë një rol të rëndësishëm në parandalimin dhe trajtimin e diabetit tip 2. Për më tepër, fibra e tretshme që përmban kumbulla kontribuon në ndjesine e ngopjes, duke ndihmuar kështu parandalimin e te konsumuarit ushqim esktra dhe shtimit te peshes.
– Parandalon kasllekun dhe hemoroidet.
– Ndihmon ne uljen e kolesterolit.
Shfrytezoni sa me shume frutat dhe perime te stines dhe sezonit, ne kete menyre do te perfitoni sa me teper benefitet e tyre , te fresketa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart