Vlerat ushqyese te vezes

Vezet jane nje nga produktet qe konsumohet me teper ne rutinen tone ushqimore. 🥚
Duhet te dini qe vezet jane nje burim shume i mire i proteinave dhe aminoacideve.
Si e bardha dhe e verdha e vezes permbajne lende ushqyese shume te rendesishme. Prandaj nese i referohemi konsumimit eshte mire te mos bejme nje ndarje, por ta konsumojme vezen e plote, per te marre te gjitha vlerat.
Ekzistojne disa mite🤷‍♀️, te cilat na keqinformojne mbi konsumimin e vezes. Psh;
❌Personat me kolesterol te larte, nuk lejohet te konsumojne veze.
❌Gjate javes, nuk lejohet te konsumohen me teper se 3 veze.
❌ Rrisin rrezikun e semundjeve te zemres.
❌Nuk lejohet te konsumohet veza dhe peshku se bashku.
Panvaresisht kesaj, konsumimi i vezes eshte shume i rendesishem per shendetin tone. Keshtu qe perpiquni ta konsumoni sa me shpesh, pse jo duke e alternuar dhe me produkte te tjera.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart