VEZA , Miti dhe e verteta e saj

✔1 veze 🥚mesatare, peraferisht 60 gr permban 7gr proteine, e cila gjendet me teper tek e bardha e vezes.
✔Gjithashtu nje veze = 70-80 kalori.
✔Ngjyra e vezes nuk ka lidhje me vlerat ushqyese te saj,sepse pavaresisht dallimit ne ngjyre, benefitet jane te njejta ne te dyja rastet.
✔Bazuar ne studime duhet t\’ju themi se veza nuk rrit kolesterolin. Rritja e kolesterolit,vjen si pasoje e konsumimit te ushqimeve me yndyrna te ngopura (🥐🍟🍕)
✔Veza duhet te konsumohet e plote sepse na ofron proteina me vlera te larta biologjike, selen, vitaminat B2 dhe B12.
✔Per te nisur diten tuaj, zgjidhni vezen, sepse studimet na kane treguar se konsumimi i vezes ne mengjes, ndikon ne mbajtjen nen kontroll te glukozes ne gjak,por edhe ne mirembajtjen e peshes trupore.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart